15. februar 2011

supergode boller og fine roser ♥


I dag har snuppa, lillemann og jeg bakt boller.
Jeg bruker en oppskrift vi har fått av svigermor (med noen små tilpasninger). Hun bruker den samme oppskriften til kringler og annen gjærbakst også.
De er kjempegode!!

Her er oppskriften jeg bruker:

150 g smør
6 dl melk
50 g gjær
125 g sukker
1 ts salt
1 ts kardemomme
ca. 800 g hvetemel

Smelt smør. Hell over melka og la det bli fingervarmt. Hell det så over i bakebollen og tilsett det tørre (sukker, gjær, salt, kardemomme og mel). Jeg tar ikke i alt melet med en gang, for det er viktig at deigen ikke blir for fast. (Jeg liker å bruke en slikkepott til å blande/elte med, da blir det ikke noe klin!) Dekk til deigen med plast og sett den til heving i ca en time.
Kna og trill boller -bruk lite mel!
Dekk over bollene med et klede, og la de heve på stekebrettene i ca 30min.
Stekes på 200 grader i ca 12 min.

-Så har du super gode boller!



Disse fine rosene fikk jeg av kjæresten, da jeg kom hjem fra jobb i går!

Klem fra
Hedda

8 kommentarer:

  1. Mmmmmm de bollene såg gode ut, kan kjenne lukten helt hit:).
    Nydelige roser du har fått, den sorten har jeg ikke sett før:).

    Klem Hilde

    SvarSlett
  2. De bollene så utrolig gode ut :)

    SvarSlett
  3. Yess! nå kom endelig bolleoppskriften til verdens beste boller :D

    SvarSlett
  4. Bollene så fantastiske ut !
    Her har tolvåringen hatt venninnebesøk , så da forsvant resten av de vi hadde i fryseren.
    Nydelige roser også.
    Kjekt å få litt ekstra oppmerksomhet.
    Ha en fin kveld.
    Klem fra Ingunn :)

    SvarSlett
  5. Mmmmm, nå fikk jeg skikkelig lyst på boller! Sender du over noen, hihi!

    Nydelige roser!

    God klem.

    SvarSlett
  6. Nå er vel disse vel fortært, de så himmelsk gode ut!! Nammmm!

    SvarSlett
  7. DISSE, søte Hedda, de så bare helt fantastiske ut de! kjenner nesten at det går vann i munnen gitt*smil* Tror jeg må prøve din oppskrift gitt!

    Nydelige bilder, søte du!
    Klem fra meg

    SvarSlett
  8. Alle bollene er borte for lengst -det tok ikke lang tid!... Fersk gjærbakst er alltid populært :) Tenkte på deg Oda, da vi bakte :) Prøv denne oppskriften!

    SvarSlett

Legg gjerne igjen et spor etter deg. Jeg setter pris på hver eneste lille kommentar!