23. september 2012

bananbrød

Forrige gang jeg bakte bananbrød søkte jeg opp oppskrifter på nettet, og endte opp med å mikse mellom to oppskrifter, og de bananbrødene ble veldig gode -mye bedre enn de jeg tidligere hadde lagd.
Nå hadde jeg igjen overmodne bananer liggende, og sto opp i dag tidlig for å bake bananbrød
-men jeg skrev selvfølgelig ikke opp oppskriften jeg endte opp med forrige gang, så da måtte jeg igjen søke på nettet og mikse sammen etter lyst og hva jeg hadde tilgjengelig..

Det ble ganske så godt denne gangen også, så nå skal oppskriften skrives ned så jeg enkelt finner den neste gang jeg har brune bananer på benken.
-Kanskje har du også lyst til å prøve?


oppskrift på
saftig bananbrød:

120g smør
160g sukker
2 egg
3 (overmodne) bananer
1,5dl rømme
250g hvetemel
1/3 ts salt
1ts vaniljesukker
1/2 ts natron
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme
(Det går også ann å blande inn grovhakkede valnøtter hvis ønskelig)

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett så ett egg om gangen. Bland inn moste bananer og rømme. Bland alt det tørre og miks det inn i deigen. Hell så deigen over i en smurt brødform, og stek det midt i ovnen på 170 grader i ca. en time.

Dette blir et saftig og godt bananbrød,
som gjerne kan nytes sammen med en kopp te eller kaffe.

klem

5 kommentarer:

  1. Dette så kjempe godt ut:)
    Flott at du deler oppskrifter med oss, må nok prøve noe av dette ja:)

    Klem Merete

    SvarSlett
  2. Så knallgodt det såg ut:)skal prøve oppskrifta eingang:)
    Ei fin ny veke til deg!
    Klem fra Lillian

    SvarSlett
  3. Å, det så godt ut :)
    Kjempefint bilde :)

    Klemmer

    SvarSlett
  4. Nam, dette så nydelig godt ut ღ
    Oppskriften er notert og skal
    prøves ut en gang :) Flotte
    bilder under her også av deilige
    sveler ღ - dette skulle min kjære
    ha sett, tror han hadde kommet til
    å savne sin mammas sveler hjemme
    på Sunnmøre :) Klem fra Mette

    SvarSlett

Legg gjerne igjen et spor etter deg. Jeg setter pris på hver eneste lille kommentar!