20. april 2011

Ferske påskekyllinger

Nå har vi startet kylling produksjon her!
I går bakte vi gule påskekyllinger.
Det var greit å kunne informere om at det var påskekyllinger, for ellers hadde det nok ikke vært så lett å se..., men smaken var det ingen som klaget på! :) Alle flakset raskt avgårde!
 -Og godt er det :)


Her er oppskriften:

PÅSKEKYLLINGER
(gule påskeboller)

150g smør/margarin
5dl melk
50g gjær
125g sukker
1ts kardemomme
1ts salt
2-3ts gurkemeie (tilpass etter ønsket gulfarge)
750g hvetemel

Smelt smør. Hell over melka og la det bli fingervarmt. Hell det så over i bakebollen og tilsett det tørre (sukker, gjær, salt, kardemomme og litt av melet). Jeg tar ikke i alt melet med en gang, men tilpasser mens jeg blander, og stopper når deigen ikke lenger er klissete. (Jeg liker å bruke en slikkepott til å blande/elte med, da blir det ikke noe klin!) Dekk til deigen med plast og sett den til heving i ca en time.

  
Kna, del og form kyllinger eller boller.
Dekk over bollene med et klede, og la de heve på stekebrettene i ca 30min.
Stekes på 200 grader i ca 12-15 min.

Kos deg med super gode påskeboller!

5 kommentarer:

  1. Hihi, så søte de var da!
    Syns de ser ut som kyllinger også jeg ;)

    Nyt dagen,
    Klem Jatte♥

    SvarSlett
  2. Hei..så kreativ du er. Morsomt med de kyllingbollene..tror kanskje jeg må prøve meg på de. Junior lo litt og syntes de så gode ut. Imorgen har jeg også påskeferie..endelig..og tid..

    Klem fra Hege

    SvarSlett
  3. Åh! Disse var helt fantastiske!! Fin blogg *smil* Jeg følger!

    SvarSlett
  4. Så søte de var;)
    Og veldig kreativt må jeg si ♥
    Skjønner godt at de fikk vinger og fly med... rett ned i magene;)

    Ha fortsatt fine påskedager!

    Klem Line

    SvarSlett
  5. næmen hellandussen for noen søte boller :-)

    God påskefeiring videre

    klem

    SvarSlett

Legg gjerne igjen et spor etter deg. Jeg setter pris på hver eneste lille kommentar!