17. november 2013

havreflarn



Havreflarn

150g smør
200g lettkokte havregryn
2 egg
250g sukker
2ts bakepulver

Smelt smøret og bland i havregryn. Pisk en tykk eggedosis av egg og sukker. Rør så havregryn, eggedosis og bakepulver sammen. Dekk bollen med plast og sett den i kjøleskapet i en halvtimestid.

Lag små hauger/boller av røra ved hjelp av en teskje (toppet teskje), og legg de på en stekeplate med bakepapir. Ha god avstand mellom de slik at kakene ikke smelter sammen under steking.

Stek på 175 grader i ca. 10 min. Kakene hever seg under steking, og faller sammen på slutten av steketiden. De er ferdige når de har falt sammen. Avkjøl på stekeplaten. 
Oppbevar kakene i en tett kakeboks.


Ta med deg en stabel med hjemmelagde kjeks og reis på besøk til noen du er glad i da vel. Det skal jeg.


5 kommentarer:

  1. Heilt uten kveitemjøl! Så bra, dei vil eg prøve :-) Kjempe lekkert med bånd rundt!-Alette

    SvarSlett
  2. Så godt det såg ut:))
    Fin kveld til deg!
    Klem fra Lillian

    SvarSlett
  3. Såg gode ut! Mora mi brukte alltid å bake slike, i år skal eg prøve sjølv til jul :)

    SvarSlett
  4. Mmmmm...disse så utrolig gode ut:)
    Og for en koselig gave å gi bort:)
    Klem Merete

    SvarSlett
  5. Disse skal jeg definitivt prøve :)
    Havreflarn er så godt!

    SvarSlett

Legg gjerne igjen et spor etter deg. Jeg setter pris på hver eneste lille kommentar!