18. mars 2011

Hver tid sin sjarm

 Hva er det med tid egentlig? Hva er tid? Og hva bruker vi tida til?
Hvorfor er det slik at noen alltid har dårlig tid? Og hvorfor er det slik at jeg alltid får dårlig tid i siste lita? Uansett! 

 

Nå er det stille i huset, jeg har tid for meg selv, dagens hodepine er i ferd med å slippe taket, det er fredag og forran oss ligger en helg som vi skal "ta som den kommer", og dermed føles det som om vi har et hav av tid. Fredag er noe helt spesielt. Nesten alltid uten spesielle planer, uten om å bare roe ned. Deilig.


I vinduskarmen på soverommet står en samling gamle vekkeklokker og minner meg på tiden. Ingen av dem går, for jeg er ikke spesielt glad i tikk-takk-lyden, men de minner meg om tiden; de viser den ikke. Og de er bare med sin design og farge et tydelig tegn på at hver tid har sin sjarm.

Like sjarmerende er det ikke når jeg hver gang vi skal noe til et bestemt klokkeslett, oppdager at klokka begynner å gå mye fortere etter hvert som viserene nærmer seg en absolutt-må-ut-av-døra-grense, og vi (ja, det er kanskje bare jeg?!?) begynner å mase om denne tiden. Tiden er virkelig oppskrytt i disse situasjonene. Og hvorfor er det slik at denne tiden aldri kan spille på lag med meg? Uansett dukker det opp ett eller annet! I går satte jeg igang "ferdigstilling" i god tid før denne "må-avsted-grensen", og det så ut til å gå overraskende bra denne gangen!... men så... hadde minstemann to (uplanlagte) sekunder på egenhånd..
 .

Plutselig kjente jeg at tiden begynte å gallopere avgårde. Jeg trakk pusten dypt og bet tenna sammen, samtidig som jeg fikk et flash-back om mellomleggspapir utover hele kjøkkengulvet. Det er utrolig hva man rekker å tenke på kort tid! Tanker om gode og dårlige løsninger, eller kanskje valget mellom det enkle eller det mest fornuftige. Mitt valg endte med å få barna ut i bilen, inn for å hente saker, og i samme slengen knipse et bilde, før jeg måtte ned på kne og plukke opp 300 bomullspinner,  så stengte jeg døra og reiset avgårde -om kapp med klokka.
Igjen. 


Jeg setter pris på å ha ting å bruke tiden min på.
Nyt tiden en fredagskveld!
Det gjør jeg.

Klem fra
Hedda

4 kommentarer:

 1. Så koselige gamle klokker du har! :)

  Klem

  SvarSlett
 2. Du har så rett, tiden raser fra oss innimellom, og vi rekker alt, heldigvis :-) Nyt helgen :-)

  SvarSlett
 3. Hei For noen herlige gamle klokker! Kjente jeg ble en smule misunnelig på deg nå. De var virkelig så vakre!
  Tid er mangelvare om dagen kjenner jeg, og den går så altfor fort.

  Ha en fortsatt fin helg
  Klem Janne Merethe

  SvarSlett
 4. Så stilig med så mange gamle koselige klokker i vinduskarmen! Lekkert;)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen et spor etter deg. Jeg setter pris på hver eneste lille kommentar!