4. september 2010

Forandringen

God lørdagskveld! Mens jeg sitter i sofaen og ser på Mgp-junior med de to eldste barna (ja, det er strengt tatt bare den eldste som er våken!), tenkte jeg at jeg kunne legge inn et lite innlegg om huset vårt. Da vi kjøpte huset i 2006 var det et typisk 50-talls-hus. Huset er bygd i 1954. I fjor sommer startet vi det store prosjektet med restaurering av den gamle delen og påbygging. Minstemann hadde nå ankommet, og vi trengte større plass! Vi hadde hatt planer og drømmer fra vi kjøpte huset, men nå var det virkelig på tide. Prosessen før selve byggingen kunne starte tok jo en del tid; skisser, målinger, tegning, redigering, nabovarsler og anbud fra snekkere... Vi (eller rettere sagt gubben i huset) startet å rive og mure i sommerferien i 2009, og snekkerene startet vel opp i august. Slik så huset ut før (jeg fant bare et vinterbilde nå, men det kommer nok flere bilder etter hvert):Bygging, restaurering og oppussing tar tid -mye tid!! Snekkerene tok ned stilanene lille julaften i fjor. Da var det klart for mye jobbing på oss innvendig. Mye er gjort, men det er fremdeles ting som skal gjøres! 

I sommer har huset blitt malt utvendig, og mannen i huset er nå igang med å støpe trapp forran ingangsdøren. 
Slik ser huset ut :Belegningsstein og veranda må nok vente til våren, men det er godt å være "godt over halvveis" i byggeprosessen. Når jeg ser tilbake er det ikke bare bare å bo i en byggeplass med tre og fire unger! Men alt går hvis man vil....!

Klem fra Hedda

PS: Dette blir nok ikke det siste innlegget om forandringen på Damtun! (så snart trappa er ferdig kommer det nye bilder -om ikke før)

3 kommentarer:

  1. Det har blitt STOR forandring ja, kunne ikke skjønne hvilket hus du viste først. *ler*

    SvarSlett
  2. Hei !

    Utrolig flott hus dere har ! Kjempe kjekk blogg, inspirerende. Legger meg til som følger :)

    Klem Birgit

    SvarSlett

Legg gjerne igjen et spor etter deg. Jeg setter pris på hver eneste lille kommentar!