23. september 2012

sveler

De som følger meg på instagram vet allerede at vi har spist sveler til frokost i dag. 
Jeg sto opp for å bake bananbrød, og da jeg hadde framme posen med natron ble jeg fristet av bildet og oppskriften av sveler som var på den..

-jeg er ikke så vanskelig å friste når det gjelder god mat og søtsaker..


Jeg hadde ikke kulturmelk i kjøleskapet, så jeg byttet ut det med vanlig melk og litt rømme; da ble oppskriften min slik:

5 egg
1,5 kopper sukker
1 toppet ts natron
1 toppet ts hornsalt
ca. 8 dl melk (jeg målte ikke opp, men tror det ble ca. 8 dl.)
ca. 1 dl rømme
ca. 1 l hvetemel
75g margarin

(I den opprinnelige oppskriften sto det 1 l kulturmelk, i stedet for melk og rømme)

Pisk egg, sukker, natron og hornsalt godt. Hell deretter i melken og rømmen, og rør så inn melet. Bland i smeltet smør til slutt.

Stek i god og varm panne. Ha i litt margarin før hver stekerunde.

Server med smør, sukker, syltetøy eller brunost.




Bananbrødet ble også godt
-så oppskrift på det kommer i kveld!

Ha en fin dag!

6 kommentarer:

  1. Mmmm..!
    Hva er vel bedre enn en frokost som dette da! Sveler er jo bare kjempegodt, og ja.. nå ble jeg litt fristet til å servere sveler til kvelds her i huset :)

    SvarSlett
  2. yummu :) tror det må bli sveler her i heimen denne uken hihi ;)

    SvarSlett
  3. Mmmm, jeg elsker lapper, eller sveler som du sier:)
    Det er knallgodt med brunost på ♥
    Bananbrød hørtes og godt ut, sikkert saftig:))

    SvarSlett
  4. Så godt,eg elsker lapper,knallgodt:)
    Forsatt fin søndag til deg!
    Klem fra Lillian

    SvarSlett
  5. Mmmm, dette så ut som en utrolig koselig frokost:)
    Liker veldig godt sveler:)

    Klem Merete

    SvarSlett
  6. Ferskt bananbrød og saftige sveler, jammen er de heldige de som bor under samme tak som deg:) Svelene så fantastisk gode ut! Og så stemningsfulle og fine bilder:) :)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen et spor etter deg. Jeg setter pris på hver eneste lille kommentar!