24. april 2011

Pinnebrød

Ettermiddagen ble brukt fornuftig ved gapahuken med gode venner. Vi grillet pølser og pinnebrød. Pinnebrød er veldig enkelt å lage -og veldig godt!  Pinnebrøddeigen ble laget etter en oppskrift jeg har funnet på Den Norske Turistforening sin nettside.


Pinnebrød

500 g mel
2 ts bakepulver
5 ss sukker
1 ts salt
1 dl matolje
ca 2 dl lunket vann

Bland det tørre. Spe med vann og olje til deigen har en god konsistens, uten å være klissete. Tilpass eventuelt med mer mel eller vann. Putt deigen i en boks og ta den med på tur.

Form en bit av deig til en pølse og tvinn denne rundt en pinne. Stek brødet over glørne til det er gjennomstekt og slipper pinnen. Brødet smaker veldig godt med syltetøy på, eller du kan tvinne deigen rundt en pølse på spidd. Jeg anbefaler da å grille pølsa litt før du tvinner på pinnebrøddeig.

God tur, og velbekomme!

5 kommentarer:

  1. Dette så kjempegodt ut! Takk for tips!

    SvarSlett
  2. Det pleier vi også å ha. Det er kjempegodt med pinnebrød:)

    SvarSlett
  3. ååå pinnebrød er så utrolig godt!

    SvarSlett
  4. Såg knallgodt ut:), vi skal på grillings i dag, må nok bli pinnebrød med i sekken:), takk for oppskriften.
    Kanonkule kasser i innlegget under:).
    Klem

    SvarSlett
  5. Er jo så godt med pølse og pinnebrød ute i dette flotte været, herlig ♥
    Kos dere masse denne siste påskedagen!

    Klem Line

    SvarSlett

Legg gjerne igjen et spor etter deg. Jeg setter pris på hver eneste lille kommentar!