I dag vil jeg dele en oppskrift jeg fikk tak i for noen dager siden, da vi hadde plukket litt blåbær og hadde lyst til å lage blåbærpai (takk Torild!) Jeg hadde aldri laget pai før, så jeg trengte en bra oppskrift. Og endte altså opp med den enkleste oppskrift av dem alle. Genialt. Det er riktignok ikke en "ordentlig" pai, men en smuldrepai; som går veldig raskt å lage. Ikke mindre genialt av den grunn akkurat.
Smuldrepai
ca 6dl bær
200gr sukker
200gr mel
200gr smør
Hell bærene utover i paiformen. Bland sukker og mel i en bolle, og smuldre smøret inn. Fordel så denne blandingen over bærene. Stekes på 200'C i ca 20 min; til den er gyldenbrun. Serveres varm, med vaniljeis eller vaniljesaus.
Du trenger ikke å bruke nyplukkede bær, men du kan kjøpe frossene bær på butikken. I går brukte jeg frossene bringebær og litt bærblanding (blåbær, rips, boysenbær). Og selvom blåbærpaien ble god, synes jeg faktisk denne paien ble enda bedre!! Utrolig enkelt og veldig godt! Anbefales!
Kos dere med late morgener og søte fristelser de som kan!
Klem fra late
Hedda
Mmmm, hørtes deilig ut! :)
SvarSlettSmuldrepai er kjempe enkelt og veeeldig godt:D
SvarSlettflott kjøkkenbord da.
Klem Hege